Webblog van het jaar

Door markdm op dinsdag 6 oktober 2015 22:13 - Reacties (10)
Categorie: -, Views: 3.077

Ik kreeg net de volgende tweakblog onderaan de frontpage:


HIGHGuY's blog: Website van het jaar


En toen dacht ik...
Je bent zo leip om een adblocker te gebruiken zodat tweakers winst misloopt, maar wanneer je een kleine banner detecteert om tweakers te helpen is zelfs dat te veel.

Dus: nee ik heb geen zin in dit gezeur en doe dus ook maar alsof ik die blog niet gezien heb.


Disclaimer: deze post is met opzet zwart-wit geschreven. De meningen over adblockers, T.net en de combinatie van beide kennen we nu al allemaal - laten we die onzin hieronder niet herhalen.

Volgende: The-Party 04-'15 The-Party

Reacties


Door Tweakers user i-chat, dinsdag 6 oktober 2015 22:42

tja ik block ook een deel van de ads, omdat het nogal eens voor komt dat die het lezen van artikelen in de weg zitten bij hoge (meer dan 150%) zoom... maar een ander deel wordt door de regels wel toegelaten op tweakers.net en dat vind ik prima, zolang ze mij niet storen mogen ze er best staan,

grappig detail is dat ik tijdens een CoD campagne hier op tnet van een paar jaar terug wel eens 3 maanden lang alle ads heb geblocked omdat die popout shit vreselijk irritant is.

gelukkig hebben ze daar in ieder geval van geleerd.

[Reactie gewijzigd op dinsdag 6 oktober 2015 22:43]


Door Tweakers user H!GHGuY, dinsdag 6 oktober 2015 22:46

Je bent niet beroemd tot iemand een blog aan je heeft gewijd. De 15 minuten starten nu. ;)

Maar helemaal ongelijk heb je ook niet hoor. Ik had eigenlijk eerder gehoopt dat iemand zou opmerken dat mijn adblocker die banner niet had geblokkeerd en dan ook de mogelijkheden had gezien om text-ads te serveren.

Either way, zijn mijn beweegredenen voor adblockers vooral:
- privacy
- trager surfen
- privacy
- kans op malware
heb ik het al gezegd: privacy?

Met andere woorden: dezelfde reden waarom ik sinds kort geen spotify meer heb, geen facebook of twitter wil, probeer google te minderen en meer.
En zoals ik onder mijn eigen blog aanhaal, wil ik op dit moment niet betalen voor T.net omdat de content wat mij betreft eerst wat moet verbeteren. Ik ben zelfs bekrompen genoeg om constructief advies te geven, hoe ze mensen als ik het geld uit de zakken kunnen halen. That's a first!

Wees dus niet zo offended en begrijp ook dat mensen niet alleen uit persoonlijke bekrompenheid hun adblocker aanhouden.

Door Tweakers user markdm, dinsdag 6 oktober 2015 22:53

H!GHGuY schreef op dinsdag 06 oktober 2015 @ 22:46:
Je bent niet beroemd tot iemand een blog aan je heeft gewijd. De 15 minuten starten nu. ;)

Maar helemaal ongelijk heb je ook niet hoor. Ik had eigenlijk eerder gehoopt dat iemand zou opmerken dat mijn adblocker die banner niet had geblokkeerd en dan ook de mogelijkheden had gezien om text-ads te serveren.

Either way, zijn mijn beweegredenen voor adblockers vooral:
- privacy
- trager surfen
- privacy
- kans op malware
heb ik het al gezegd: privacy?

Met andere woorden: dezelfde reden waarom ik sinds kort geen spotify meer heb, geen facebook of twitter wil, probeer google te minderen en meer.
En zoals ik onder mijn eigen blog aanhaal, wil ik op dit moment niet betalen voor T.net omdat de content wat mij betreft eerst wat moet verbeteren. Ik ben zelfs bekrompen genoeg om constructief advies te geven, hoe ze mensen als ik het geld uit de zakken kunnen halen. That's a first!

Wees dus niet zo offended en begrijp ook dat mensen niet alleen uit persoonlijke bekrompenheid hun adblocker aanhouden.
Ik begrijp het volledig en ik hou je niet tegen een adblocker te gebruiken, het is jouw keuze.
De moraal van een adblocker gebruiken is ook een andere discussie, eentje die ik geen zin heb om nu te voeren.

Het is gewoon dat ik het zeuren over deze vraag van tweakers overdreven vind. Je hebt al geen reclame, en dan komt er ťťn keer per jaar een blokje bovenin je scherm en dan vind je het al zo erg dat je erg een blog over schrijft.
Het is een beetje " Dus: Nee, ik draai een adblocker en doe dus ook maar alsof ik die ad niet gezien heb.", en ik maak er verder geen probleem van.
;)

[Reactie gewijzigd op dinsdag 6 oktober 2015 22:55]


Door Tweakers user himlims_, woensdag 7 oktober 2015 08:40

sinds die full-screen flash ads van defensie op t.net draai ik adblokker; ads prima, maar als het functionele werking in de weg zit :W

Door Tweakers user hyptonize, woensdag 7 oktober 2015 08:44

Je bent de "RE:" vergeten in je titel. ;)

Door Tweakers user marowi, woensdag 7 oktober 2015 09:14

H!GHGuY schreef op dinsdag 06 oktober 2015 @ 22:46:
Je bent niet beroemd tot iemand een blog aan je heeft gewijd. De 15 minuten starten nu. ;)

...bla bla bla privacy ... blablabla ...
Maar je laat online wel duidelijk staan dat je L d V bent? Je neemt het helemaal niet serieus met je privacy, dus waarom dan een adblocker?

Tegen malware? Prima, maar sta dan text-ads wel toe, of neem een T.Net bannervrij abo!

Door Tweakers user H!GHGuY, woensdag 7 oktober 2015 12:34

marowi schreef op woensdag 07 oktober 2015 @ 09:14:
[...]
Maar je laat online wel duidelijk staan dat je L d V bent? Je neemt het helemaal niet serieus met je privacy, dus waarom dan een adblocker?

Tegen malware? Prima, maar sta dan text-ads wel toe, of neem een T.Net bannervrij abo!
L d V? Waar haal je dat? Zouden dat mijn initialen moeten zijn?
(Hint: dat zijn ze niet).

Daarnaast heb ik:
uBlock, Adblock Edge, Perspectives, HTTPS Everywhere, en nog wat meuk om mij enigzins te beschermen. Doe ik geregeld een google search op mijn naam en apart op mijn nickname, heb ik mijn google tracking settings gewijzigd, gebruik ik voornamelijk DuckDuckGo, gebruik ik een hoop services niet wegens privacy invading (Facebook, Twitter, Spotify, ...), lees ik privacy voorwaarden wel en veel meer.

Helaas ben ik slechts een mens(volgens sommigen misschien vooral "een slecht mens"), maak ik soms ook fouten en zie ik wel eens iets over het hoofd. Maar dat zijn echt niet mijn initialen. Nog een hint: zelfs al herleid je mijn nickname naar mijn echte naam, er lopen dan nog in dit land alleen meer dan 5 mensen met mijn naam rond.
markdm schreef op dinsdag 06 oktober 2015 @ 22:53:
[...]
Het is een beetje " Dus: Nee, ik draai een adblocker en doe dus ook maar alsof ik die ad niet gezien heb.", en ik maak er verder geen probleem van.
;)
De insteek was eerder: voor contests hebben ze wel adblock detectie (i.e. ze filteren de mensen uit die hen volgens eigen zeggen "niets gunnen"), maar voor steun voor website van het jaar denken ze dat die mensen hen plots wel iets zullen gunnen en gebruiken ze die adblock detectie niet.

Helaas, snel over de middag schrijven van een blog is niet behulpzaam om het punt juist over te brengen, maar kom - er is discussie, enkele voorstellen zijn weer van onder het stof gehaald en T.net heeft weer een reminder dat dit probleem nog steeds leeft. Wie weet doen de managers er dit keer wel iets mee en verandert er iets ten goede.
Mijn toekomstig abbonnementsgeld ligt al klaar.

[Reactie gewijzigd op woensdag 7 oktober 2015 12:35]


Door Tweakers user Bitage, donderdag 8 oktober 2015 12:17

Rechtermuisklik -> blokkeer element :z

Door Tweakers user Blokker_1999, donderdag 8 oktober 2015 13:11

En dan vraag ik me af of HG, aangezien het hem om de privacy te doen is en niet zozeer om de reclame, zo eerlijk is om advertentienetwerken die niet aan tracking doen wel toe te laten.

Als je dan al moeilijk gaat doen over een banner die zonder meer weg te klikken is en door een cookie niet meer terugkomt. (Of blokkeer je cookies ook?).

De ToS van T.net stelt dat ze adblockers niet toestaan. Dat ze je toch toelaten tot de website is al een mooie geste. Dan moet men ook niet moeilijk doen over het feit dat je niet meer mag deelnemen aan acties waarbij iets te winnen valt. Je kost hen geld maar weigerd om ook maar iets van inkomsten te helpen genereren (T.net krijgt betaald per geserveerde ad, niet enkel per geklikte ad) en dan vind je het spijtig dat je niets mag winnen?

Dat die detectie niet word gebruikt is omdat die mededeling geen reclame is maar een onderhoudsbanner. Er zijn meer van die banners op tweakers.net en nee, die worden niet geblokkeerd door je adblock, ublock,.... omdat ze van tweakers zelf zijn. Meestal gaat het om problemen te melden, hier vraagt men, vriendelijk en beleefd, of je wilt stemmen en jij maakt er direct een punt van om hen daar op te pakken omdat jij niets mag winnen van hen.

Ik verwacht dan ook niet dat hier ook maar iets van gaat komen of dat er ook maar iets echt van onder het stof is gehaald. Het enige wat men zou kunnen veranderen is strenger toezien op het respecteren van de ToS.

Door Tweakers user H!GHGuY, vrijdag 9 oktober 2015 20:39

Blokker_1999 schreef op donderdag 08 oktober 2015 @ 13:11:
En dan vraag ik me af of HG, aangezien het hem om de privacy te doen is en niet zozeer om de reclame, zo eerlijk is om advertentienetwerken die niet aan tracking doen wel toe te laten.
Bestaan die dan? Verwacht je dat ik moeite doe om wie wat doet in ad-land bij te houden?
Trouwens, zelf-regulatie van een kapitalistisch bedrijf? Hilarisch idee.

Ik gaf trouwens ook aan dat advertisements ook een security-risico vormen, los van of ze tracken of niet.
Als je dan al moeilijk gaat doen over een banner die zonder meer weg te klikken is en door een cookie niet meer terugkomt. (Of blokkeer je cookies ook?).
3rd party cookies, ja.
1st party cookies zijn helaas te onhandig.
De ToS van T.net stelt dat ze adblockers niet toestaan. Dat ze je toch toelaten tot de website is al een mooie geste. Dan moet men ook niet moeilijk doen over het feit dat je niet meer mag deelnemen aan acties waarbij iets te winnen valt. Je kost hen geld maar weigerd om ook maar iets van inkomsten te helpen genereren (T.net krijgt betaald per geserveerde ad, niet enkel per geklikte ad) en dan vind je het spijtig dat je niets mag winnen?
Nee, dat vind ik niet.
Ik zou heel eenvoudig op dat moment alle adblocking kunnen uitzetten en alsnog meedoen, maar dat doe ik niet. Zo rechtlijnig ben ik dan weer wel.
Dat die detectie niet word gebruikt is omdat die mededeling geen reclame is maar een onderhoudsbanner. Er zijn meer van die banners op tweakers.net en nee, die worden niet geblokkeerd door je adblock, ublock,.... omdat ze van tweakers zelf zijn. Meestal gaat het om problemen te melden, hier vraagt men, vriendelijk en beleefd, of je wilt stemmen en jij maakt er direct een punt van om hen daar op te pakken omdat jij niets mag winnen van hen.
Helaas, dat heb je verkeerd begrepen. Lees nog even opnieuw.
Ik verwacht dan ook niet dat hier ook maar iets van gaat komen of dat er ook maar iets echt van onder het stof is gehaald. Het enige wat men zou kunnen veranderen is strenger toezien op het respecteren van de ToS.
Dan valt een groot deel van het publiek van T.net weg. En dat zie ik een commercieel bedrijf nog niet doen.

[Reactie gewijzigd op vrijdag 9 oktober 2015 20:40]


Reageren is niet meer mogelijk