De perfecte smartphone

Door markdm op vrijdag 24 oktober 2014 12:54 - Reacties (52)
Categorie: -, Views: 5.917

Ik ben een vrolijke bezitter van een Nexus 4 en ben er erg tevreden mee, alleen net als elke andere smartphone heeft hij wel zijn gebreken: mijn camera is niet zo goed en de accuduur kon beter, maar ik ben nog lang niet toe aan een vervanger. Ik kan hier nog minstens een jaar mee vooruit.
Omdat ik erg geďnteresseerd ben in smartphones zocht ik naar 'de perfecte smartphone'. Ik weet dat heel veel criteria hiervan subjectief zijn zoals het schermformaat, het materiaal, de grootte, de prijs en het besturingssysteem. Hierdoor sluit ik de uiterste buiten, zoals wanneer hij een goedkope plastic behuizing heeft, hele grote bezels, een prijs van 700 euro of een 6 inch scherm. Voor de schermgrootte ga ik uit van Kiswuns blog.

De kandidaten:

De Samsung Galaxy S5
Dit is zeker een goede smartphone, wat wel logisch is voor het flagschip van het grootste smartphone merk ter wereld. Maar Touchwiz is nog steeds bloated, begrijp me niet verkeerd, ik vind Touchwiz er echt leuk uitzien, maar het is wel een groot minpunt. Het design oogt ook veel goedkoper dan die van de concurrentie. Dus al bij al is dit niet de perfecte smartphone.

De HTC One (M8)
Alweer een zeer goede smartphone, de behuizing is geweldig en Sense is ook beter dan Touchwiz. Maar nog steeds is hij verre van perfect, de camera valt tegen en de bezels zorgen ervoor dat hij bijna een kilometer lang is.

Samsung Galaxy Note 4
Hetzelfde probleem als de S5, de software kon beter. Verder is het scherm te groot om voor de meeste mensen echt ideaal te zijn.

Sony Xperia Z3
Slechte kleurweergave en de camera-app kon beter, dus hij valt helaas af.

Sony Xperia Z3 Compact
Eindelijk een smartphone met een wat kleiner scherm, maar hij heeft dezelfde minpunten als de normale Z3, dus helaas.

OnePlus One
Deze komt in de buurt, van alle Android Smartphones is dit mijn eerste keuze en degene die 'perfectie' het beste benadert. Alleen 5,5 inch is voor veel mensen te groot, het invite systeem was ***** (het houdt er dacht ik mee op) en hij heeft geen volledige 4g dekking.

LG G3
Ik ben als Nexus 4 bezitter een fan van LG geworden, maar zo'n scherm is gewoon onnodig scherp wat problemen met zich meebrengt.

Xiaomi Mi 4
Ik hou ook van Xiaomi, het is goedkoop en de kwaliteit is over het algemeen erg goed. Maar als je naar de review gaat kijken valt het scherm tegen en zit het nog vol met Chinees, wat echt niet kan. Misschien wordt het met een update opgelost, maar zo valt deze ook af.

Motorola Nexus 6
Wat had ik graag gewild dat deze perfect zou zijn, maar 6 inch, helaas... ;w

Apple iPhone 6
Als Android fan wil ik dit niet toegeven maar Apple heeft wel weer iets goeds neergezet. Qua hardware heeft hij haast geen minpunten. Zelf vind ik iOS **** (subtiel gezegd, niet fijn werken) maar daar beoordeel ik hem niet op. Het enige minpunt is dat hij echt heel duur is.

Ik weet dat ik veel smartphones gemist heb, dat ik veel dingen niet genoemd heb, ik belangrijke dingen vergeten ben en dat het niet al te goed geschreven is. Maar daar gaat het niet om, het gaat om het punt wat ik probeer te maken.
Het lijkt alsof er geen één Android fabrikant is die echt op alle details let, alsof ze expres een minpunt in hun eindproduct stoppen. Waarom had HTC niet een andere camera in de One (M8) gestopt? Waarom blijft Samsung Touchwiz volproppen met bloatware? Waarom wordt alles 5,5 of 6 inch, terwijl veel mensen duidelijk niets groters dan 5 inch willen? Waarom moet LG zo nodig een 2K scherm gebruiken terwijl het, naast om op te scheppen, geen voordelen heeft maar alleen nadelen? Waarom denkt Sony er niet aan een beter scherm in de Z3 (compact) te stoppen?

Kortom: waarom maakt bijna iedereen wel een fout bij het maken van een smartphone?

Mijn conclusie is dus dat er geen perfecte smartphone is omdat iedereen wel zo STOM is om een fout te maken. Apple en OnePlus zijn de enige die echt overal op lijken te letten.

Wat denken jullie?

Volgende: The-Party 04-'15 The-Party

Reacties


Door Tweakers user Palmolive, vrijdag 24 oktober 2014 12:58

Ik ga weer even fanboy spelen, maar: kijk ook eens naar de Xiaomi Mi4. Ik weet niet of je durft te importeren, maar als je dat durft dan is dat ook een goede keuze. Wat mij betreft is MIUI wat daarop draait de beste versie van Android die er is. Ook de prijzen zijn aardig.

Door Tweakers user markdm, vrijdag 24 oktober 2014 13:01

dbhuis schreef op vrijdag 24 oktober 2014 @ 12:58:
Ik ga weer even fanboy spelen, maar: kijk ook eens naar de Xiaomi Mi4. Ik weet niet of je durft te importeren, maar als je dat durft dan is dat ook een goede keuze. Wat mij betreft is MIUI wat daarop draait de beste versie van Android die er is. Ook de prijzen zijn aardig.
Ik heb een tijdje MIUI gedraaid op mijn Nexus 4 en vind het erg erg mooi uitzien. Ik ben ook niet bang om te importeren maar ik prefereer toch om het gewoon in Nederland te kopen. De prijzen van Xiaomi zijn inderdaad goed en ik ben ook een best grote fan van met merk. Maar de Xiaomi Mi 4 is ook niet al te goed beoordeeld.

[Reactie gewijzigd op vrijdag 24 oktober 2014 13:04]


Door Tweakers user Sidle, vrijdag 24 oktober 2014 13:07

Wat vind je van de HTC Desire Eye? Heeft prima camera's en in uitgelekte benchmarks verslaat hij de Galaxy S5. de fijne Sense UI, waterdicht, en prima geluid.

[Reactie gewijzigd op vrijdag 24 oktober 2014 13:07]


Door Tweakers user Bart_GR, vrijdag 24 oktober 2014 13:19

Ga gewoon eens langs de mediamarkt o.i.d. , en bekijk de toestellen irl.
Heeft bij mij ook geholpen, heb zelf de Z3 gekocht :)

Door Tweakers user Vnze, vrijdag 24 oktober 2014 13:20

Ik ben anders zeer tevreden van mijn Lumia 920. Doet wat het moet doen (echt een héél sterke "it just works" gevoel krijg ik van dat toestel), mooi scherm, goede camera, weinig tot geen onderhoud aan de SW nodig (bij mijn vorige Android was dat wat anders), veiligere store, goedkoop, 2 jaar oud maar voelt nog steeds als nieuw aan, snel genoeg, goede batterijduur, alle apps die ik nodig heb en zeer goede integratie met mijn desktop en tablet.

De nadelen zijn zeer miniem: niet waterdicht, relatief zwaar (al merk ik dat alleen maar als ik twee smartphones vastheb waarbij de andere merkbaar lichter is), een select aantal apps komt later uit maar dat is vaak te overzien in mijn geval.

Voor mij is dat dus de perfecte smartphone.

Door Tweakers user Frozen, vrijdag 24 oktober 2014 13:23

Wil je er een microsd kaart in? Anders is dit er wel 1 die echt aan je eisen voldoet:
pricewatch: LG G2 16GB Zwart

Met nog 50 euro cashback is hij onder de 300.

Door Tweakers user RoadRunner84, vrijdag 24 oktober 2014 13:32

LG G3
Ik ben als Nexus 4 bezitter een fan van LG geworden, maar zo'n scherm is gewoon onnodig scherp wat problemen met zich meebrengt.
Wat bedoel je moet onnodig scherp? Scherper beeld is toch beter? Of bedoel je dat teksten te klein zijn? Dat zeg je namelijk niet.
De Samsung Galaxy S5
Dit is zeker een goede smartphone, wat wel logisch is voor het flagschip van het grootste smartphone merk ter wereld. Maar Touchwiz is nog steeds bloated, begrijp me niet verkeerd, ik vind Touchwiz er echt leuk uitzien, maar het is wel een groot minpunt. Het design oogt ook veel goedkoper dan die van de concurrentie. Dus al bij al is dit niet de perfecte smartphone.
S5 met cyanogen of stock android dan?

Door Tweakers user brick5492, vrijdag 24 oktober 2014 13:47

Of hou gewoon je nexua 4 en koop als deze uit is de modulaire telefoon van google/Motorola (waarmee je je eigen ideale telefoon kan samenstellen). Zelf ben ik nog wel even zoet met mn Nexus 4 (ik gebruik nu Sailfish OS als main OS en wil firefoxOS 2.0 ook gaan proberen).

Door Tweakers user markdm, vrijdag 24 oktober 2014 13:56

Sidle schreef op vrijdag 24 oktober 2014 @ 13:07:
Wat vind je van de HTC Desire Eye? Heeft prima camera's en in uitgelekte benchmarks verslaat hij de Galaxy S5. de fijne Sense UI, waterdicht, en prima geluid.
Ik heb hier ook hoge verwachtingen van, hij lijkt me wel heel leuk, maar eerst de reviews afwachten. Ik weet wel zeker dat HTC wel ergens iets stoms gedaan heeft ;)
Bart_GR schreef op vrijdag 24 oktober 2014 @ 13:19:
Ga gewoon eens langs de mediamarkt o.i.d. , en bekijk de toestellen irl.
Heeft bij mij ook geholpen, heb zelf de Z3 gekocht :)
Frozen schreef op vrijdag 24 oktober 2014 @ 13:23:
Wil je er een microsd kaart in? Anders is dit er wel 1 die echt aan je eisen voldoet:
pricewatch: LG G2 16GB Zwart

Met nog 50 euro cashback is hij onder de 300.
brick5492 schreef op vrijdag 24 oktober 2014 @ 13:47:
Of hou gewoon je nexua 4 en koop als deze uit is de modulaire telefoon van google/Motorola (waarmee je je eigen ideale telefoon kan samenstellen). Zelf ben ik nog wel even zoet met mn Nexus 4 (ik gebruik nu Sailfish OS als main OS en wil firefoxOS 2.0 ook gaan proberen).
Ik wil ook mijn Nexus 4 houden en ik hoef geen nieuwe te kopen, deze blog gaat er niet om dat ik een nieuwe wil kopen maar dat alle smartphone fabrikanten een fout maken. Ik kan nog wel minstens een jaar vooruit met mijn Nexus 4.
RoadRunner84 schreef op vrijdag 24 oktober 2014 @ 13:32:
[...]
Wat bedoel je moet onnodig scherp? Scherper beeld is toch beter? Of bedoel je dat teksten te klein zijn? Dat zeg je namelijk niet.


[...]
S5 met cyanogen of stock android dan?
Met onnodig schep bedoel ik dat je de pixels al lang niet meer ziet. Op een iPhone 5 en op mijn nexus 4 zie ik nog net pixels als ik goed kijk, op een full-hd scherm is dat al lang niet meer. Je merkt niets van de extra pixels, het zorgt er alleen voor dat hij trager is en de accu slechter is.
En een S5 met cyanogen lijkt me inderdaad best fijn, maar alweer, een custom rom ergens op moeten zetten om goed te werken vind ik niet ideaal.

[Reactie gewijzigd op vrijdag 24 oktober 2014 13:58]


Door Tweakers user Palmolive, vrijdag 24 oktober 2014 14:03

markdm schreef op vrijdag 24 oktober 2014 @ 13:01:
[...]

Ik heb een tijdje MIUI gedraaid op mijn Nexus 4 en vind het erg erg mooi uitzien. Ik ben ook niet bang om te importeren maar ik prefereer toch om het gewoon in Nederland te kopen. De prijzen van Xiaomi zijn inderdaad goed en ik ben ook een best grote fan van met merk. Maar de Xiaomi Mi 4 is ook niet al te goed beoordeeld.
Mjah, het enige echte gemis is 4g. Wat dat Chinees betreft: linkje openen, ROM flashen via de ingebouwde updater, rebooten en klaar is Kees, weg Chinees. Het scherm is in de metingen niet het beste, maar hoe veel last ga je daarvan hebben in het echt?

Door Tweakers user Sidle, vrijdag 24 oktober 2014 14:17

markdm schreef op vrijdag 24 oktober 2014 @ 13:56:
[...]

Ik heb hier ook hoge verwachtingen van, hij lijkt me wel heel leuk, maar eerst de reviews afwachten. Ik weet wel zeker dat HTC wel ergens iets stoms gedaan heeft ;)
Het enige stomme wat ze gedaan hebben is 4K niet meteen ondersteunen, maar aangezien de CPU het aan kan om 4K te filmen, en de camera ook boven de 8MP is, zal hij daar sowieso wel een mooie mod voor krijgen. Zo niet alsnog officieele support.

[Reactie gewijzigd op vrijdag 24 oktober 2014 14:49]


Door Tweakers user Kaasplank, vrijdag 24 oktober 2014 14:53

De perfecte smartphone bestaat niet.

Door Tweakers user Zenix, vrijdag 24 oktober 2014 14:59

Voordeel van de Xiaomi is dat als je de multilanguage rom flasht wat dbhuis aangaf ook gelijk root hebt. Je hoeft geen moeite te doen om hem te rooten in tegenstelling tot veel andere telefoons.

[Reactie gewijzigd op vrijdag 24 oktober 2014 16:05]


Door Tweakers user Jeroenneman, vrijdag 24 oktober 2014 14:59

Tja, iedereen maakt wel ergens een fout.

Imho zou de Z3 Compact perfect zijn met Cyanogen erop en een gekalibreerd OLED scherm.

Door Tweakers user Rob, vrijdag 24 oktober 2014 15:10

markdm schreef op vrijdag 24 oktober 2014 @ 13:56:
[...]

Met onnodig schep bedoel ik dat je de pixels al lang niet meer ziet. Op een iPhone 5 en op mijn nexus 4 zie ik nog net pixels als ik goed kijk, op een full-hd scherm is dat al lang niet meer. Je merkt niets van de extra pixels, het zorgt er alleen voor dat hij trager is en de accu slechter is.
Maar dan kunnen telefoons onnodig snel zijn (dat zuigt je accu leeg) en onnodig veel geheugen hebben (prijs van de telefoon gaat omhoog)

Door Tweakers user Sidle, vrijdag 24 oktober 2014 15:29

Rob schreef op vrijdag 24 oktober 2014 @ 15:10:
[...]


Maar dan kunnen telefoons onnodig snel zijn (dat zuigt je accu leeg) en onnodig veel geheugen hebben (prijs van de telefoon gaat omhoog)
Alle telefoons met een Qualcomm soc kunnen ook de slimme "Battery Guru" app van Qualcomm gebruiken, het helpt ontzettend en je krijgt er zo 1 dag bij.

Je wilt uberhaupt niet met android onder de Nexus 5 prijsgrens zitten, dat is een regelrechte ramp (ervaring met o.a Sony Xperia J, Xperia Tipo, Xperia U, Samsung Galaxy Ace 1,2 en nog wat andere low-ends) Ik ben daar zelf helemaal klaar mee en de HTC Desire Eye is nu gewoon de telefoon die ik ga nemen, een mooie flagship. (30 Euro/maand icm met 200 belm 1GB data (4g) Bij Hi door KPN compleet.)

[Reactie gewijzigd op vrijdag 24 oktober 2014 15:33]


Door Tweakers user Palmolive, vrijdag 24 oktober 2014 15:40

Sidle schreef op vrijdag 24 oktober 2014 @ 15:29:
[...]


Alle telefoons met een Qualcomm soc kunnen ook de slimme "Battery Guru" app van Qualcomm gebruiken, het helpt ontzettend en je krijgt er zo 1 dag bij.

Je wilt uberhaupt niet met android onder de Nexus 5 prijsgrens zitten, dat is een regelrechte ramp (ervaring met o.a Sony Xperia J, Xperia Tipo, Xperia U, Samsung Galaxy Ace 1,2 en nog wat andere low-ends) Ik ben daar zelf helemaal klaar mee en de HTC Desire Eye is nu gewoon de telefoon die ik ga nemen, een mooie flagship. (30 Euro/maand icm met 200 belm 1GB data (4g) Bij Hi door KPN compleet.)
Onder de 200 euro zijn anders prima toestellen te vinden hoor. De Moto G en Xiaomi Mi2s zijn allebei zeer goede toestellen waar je nog minimaal een jaar goed mee uit de voeten kan.

Door Tweakers user Kiswum, vrijdag 24 oktober 2014 15:46

Kiswun.... Zo jammer :P

Ik heb de Z3c nu 1 maand in gebruik, wellicht ben ik kleurenblind, maar ik vind het scherm wel erg meevallen. Ik zie bij mijn telefoon geen erg blauwe weergave.
Ik heb er nog geen kleurbenchmark overheen gedraaid, maar op het oog valt het bij dit model wel mee.
Wat mij betreft is dit gewoon de perfecte telefoon. De camera vind ik eigenlijk ook wel erg goed. Ik kon me dus niet volledig vinden in de review van Tweakers.

Wellicht heb ik mijn roze bril nog gewoon op, doordat dit eindelijk weer een nieuwe telefoon was die ik zelf heb aangeschaft :D

Door Tweakers user Dionysiou, vrijdag 24 oktober 2014 16:23

Alle bovengenoemde smartphones zijn fijn.
Uiteindelijk gaat het om de prijs-kwaliteit verhouding. Na een aantal maanden dalen de meeste prijzen wel wat, dus dan kan de factor prijs ineens een hele andere rol van betekenis gaan spelen; maar denk ook aan cashback acties etc.

Ik heb nu de HTC One M7. Scherm is stuk, dus die gaat voor garantie weg - maar dit toestel kan dan nog ruim 1 jaar mee als ik deze terug krijg vanuit de garantie.

Nu heb ik een HTC Mini 2 gekocht voor ¤200, weliswaar als tijdelijke oplossing.
Voor de specs en design een top prijs. Uiteindelijk gaat het om wat je wilt doen; ik wil gewoon bereikbaar zijn via social media & telefonisch, meer niet.
Gamen doe ik thuis wel op de Xbox One, dus meer heb ik ook niet nodig, daarnaast heb ik een 4G abonnement dus wil ik daar ook wel gebruik van kunnen maken.

[Reactie gewijzigd op vrijdag 24 oktober 2014 16:25]


Door Tweakers user Sidle, vrijdag 24 oktober 2014 16:26

dbhuis schreef op vrijdag 24 oktober 2014 @ 15:40:
[...]

Onder de 200 euro zijn anders prima toestellen te vinden hoor. De Moto G en Xiaomi Mi2s zijn allebei zeer goede toestellen waar je nog minimaal een jaar goed mee uit de voeten kan.
Prima uit de voeten, oké, ja daar heb je gelijk in. Maar zodra je paar spelletjes wilt spelen wil je toch echt low-end mijden, bovendien liepen bij mijn lowends basis dingen zoals Whatsapp en de Play Store geregeld vast.

Door Wesley, vrijdag 24 oktober 2014 16:30

Ik heb onlangs de Oneplus One gekocht, en het was helemaal niet zo moeilijk om een invite te krijgen en een vraag advertentie daarvoor open was voldoende. Voor mij persoonlijk vallen overigens alle andere smartphones die je noemt af, en dat is gewoon vanwege de lage prijs-kwaliteitsverhouding in vergelijking met de Oneplus One.

De Xiaomi Mi4 is inderdaad ook geen slechte kandidaat, maar die is in vergelijking met de Oneplus One een stukje duurdere en in tegenstelling tot de Oneplus One mag je bij de Xiaomi Mi4 nog extra kosten dokken.

De Oneplus One word namelijk vanuit een magazijn verstuurd in Groot Brittannië, en kost ¤ 310 inclusief verzending met DHL want de standaard verzending zetten ze om naar express. Voor mij persoonlijk is de Oneplus One de enige logische keuze nadat bekend werd dat de Nexus 6 dikke ¤ 600 gaat kosten, want dat vind ik gewoon teveel geld voor een smartphone.

En ja de redactie is vaak inderdaad erg kritische over camera's van smartphones, maar volgens mij hebben al deze high end smartphones wel goede camera's alleen de meeste doen het minder goed in het donker.

Door Tweakers user Palmolive, vrijdag 24 oktober 2014 16:39

Sidle schreef op vrijdag 24 oktober 2014 @ 16:26:
[...]


Prima uit de voeten, oké, ja daar heb je gelijk in. Maar zodra je paar spelletjes wilt spelen wil je toch echt low-end mijden, bovendien liepen bij mijn lowends basis dingen zoals Whatsapp en de Play Store geregeld vast.
Met beide genoemde toestellen kan je alle spellen spelen die op de markt zijn ;) Het valt mee dus. Snel en smooth zijn ze ook allebei.

Door Tweakers user thefal, vrijdag 24 oktober 2014 16:39

De Mi2S is gewoon een high-end toestel hoor! Ok, het is niet de nieuwste, maar een Snapdragon 600 is alsnog zeer snel, 2GB geheugen is high end en het scherm is relatief klein, maar wel mooi en kwa grootte voor veel mensen genoeg. Daarnaast is de batterijduur prima en kan je die zelf evt uitbreiden met een grotere batterij, en door de settings waar je per app kan inschakelen wat die wel of niet mag.

Dankzij de Snapdragon 600 is het ook gewoon snel, dus elk spel zal gewoon werken (of zijn er al spellen die perse een SD800 vereisen?) Nadeel is wel dat de software volgens mij officieel nog zit op Android 4.1, maar het is heel makkelijk om er Custom ROMs op te zetten en dan heb je bijvoorbeeld de nieuwste officiele Cyanogenmod.

Mtoto G is wat meer low-end, maar alsnog snel genoeg voor alle taken. Het zou je verbazen, de Moto E met zijn Snapdragon 200 is in gebruik vaak al sneller dan de Galaxy S5, en de G gaat er met zijn SD400 dan ook makkelijk overheen kwa gebruikservaring, dus dat zegt echt niks.Daarnaast nagenoeg stock Android, er heeft bij mij nog nooit wat vastgelopen. Én er is beloofd dat je relatief snel Android 5.0 krijgt, en Motorola staat de laatste jaren bekend dat ze snel zijn met updates.

Als je beide toestellen niet wilt om andere redenen kan ik het begrijpen, maar de redenen die je opnoemt snijden geen hout ;)

[Reactie gewijzigd op vrijdag 24 oktober 2014 16:41]


Door Wesley, vrijdag 24 oktober 2014 16:45

Wat nu high end is dat is volgend jaar mid-end en uiteindelijk ooit misschien low-end ;) Want je kunt uit China best goede smartphones kopen voor minder dan ¤ 100 en die zijn dan gewoon vergelijk met high-end smartphones van twee jaar geleden.

Enige wat gegarandeerd slecht is bij dit soort smartphones is de camera meestal, maar voor de rest krijg je ongelovelijk veel waar voor geld bij dat soort mid-end smartphones. Overigens werken de meeste games ook op de minder krachtige toestellen, want anders kan je als ontwikkelaar ja weinig verdienen ;)

Door MadMarky, vrijdag 24 oktober 2014 16:49

Gewoon een Sony Xperia Z1 Compact, zolang ze nog leverbaar zijn. Technisch bijna hetzelfde als een Z3 Compact maar geen problemen met de kleurweergave én ¤100 goedkoper :)

Door Tweakers user Leo1010, vrijdag 24 oktober 2014 16:59

Mijn perfecte smartphone, Nexus 5 met nieuwe SoC en sd kaart.

Door Tweakers user Tumbler, vrijdag 24 oktober 2014 17:21

Vind dat de Nexus 5 nog wel net wat kleiner mag. 4.6 inch ongeveer denk ik, voor de rest zou hij nog geweldiger zijn met een nieuwe SoC inderdaad.

Door Wesley, vrijdag 24 oktober 2014 17:59

Leo1010 schreef op vrijdag 24 oktober 2014 @ 16:59:
Mijn perfecte smartphone, Nexus 5 met nieuwe SoC en sd kaart.
Is dat niet de Nexus 6, even afgezien van dat hij een stuk grotere is ;) Want er gaat echt geen Nexus 5+ uitkomen hoor :+

Door Tweakers user Lampuhkap, vrijdag 24 oktober 2014 18:31

Neem eens een kijkje naar een THL T100s Iron Man :D

Door Wesley, vrijdag 24 oktober 2014 18:45

@Lampuhkap je weet dat die MT6592 helemaal niet zo'n krachtpatser is als beweerd word, want het zijn namelijk 8 langzame Cortex Arm A7 cores en die vreten voornamelijk veel energie.

Als je dan toch een Mediatek smartphone wilt kopen kun je eigenlijk beter voor de goedkopere Mediatek MT6582 smartphones gaan want die zijn een stuk energiezuiniger. Uiteraard is het met zo'n MT6592 mooi opscheppen met je Antutu score, maar dat zegt gewoon niks in dit geval.

Door 321jurgen, vrijdag 24 oktober 2014 19:22

Ik heb mijn Oneplus One nu al een tijdje, was een van de eerste forumleden dus had al snel een invite (zelfs al was ik vrijwel altijd inactief). Het is een geweldige telefoon; snel, customizable, goede accuduur, prachtig scherm, goede camera, mooi uiterlijk en 4g.
Nog geen enkel probleem met mijn telefoon gehad en had niks mooiers kunnen dromen voor 310 euro.

Door Tweakers user brain75, vrijdag 24 oktober 2014 19:28

Ehmmmm.....heb je wel eens naar een BlackBerry gekeken? Draait 98% van de Android-apps als je je favoriete app niet kan vinden in BB-world. Wat krijg je dan terug t.o.v een Android-toestel?

- een OS wat sneller en natuurlijker werkt;
- een OS wat respect heeft voor je privacy. Bij de meeste Apps kun je bepalen wat apps wel en niet mogen zien op je toestel;
- een heerlijk onscreen-toetsenbord. Een BlackBerry met een fysiek toetsenbord is helemaal top;
- baas over je toestel. Echt elke App is te deinstalleren, zelfs de bellen-app (ik zou het niet dien hoor);
- de BB-hub. Hierin staan al je communicatie-kanalen, van mail tot whatsapp tot Twitter. Zeer overzichtelijk en geen gezoek meer naar apps of heen en weer geswitch.

Ik ben over gestapt van een Sony Xperia P naar een BlackBerry Z10. Tot nu toe vind ik het een verademing t.o.v. Android.

Door Tweakers user WoutervOorschot, vrijdag 24 oktober 2014 21:08

Tja, de Lumia 1520 is toch behoorlijk dicht bij perfect. Als je iets kleiners wilt is de Lumia 920 erg goed, niet meer zo snel helaas, maar heeft wel bijvoorbeeld glance. Er is helaas nog steeds geen échte opvolger voor de 920.

Door Smitje, vrijdag 24 oktober 2014 21:46

Als ik een perfecte phone zou willen dan:
Body: Apple strak clean en Alu
Camera: nokia 930 maakt erg mooie foto,s
OS:Android cyanogenmod geen skin zooi
Scherm: Samsung galaxy S4/5 mooi en helder
Scherm Afmeting: 4.5 / 4.7 INCH groot zat

Door Tweakers user horizon1978, vrijdag 24 oktober 2014 21:57

Sparen en wachten en dan de v Motorola Droid turbo importen.

Door Tweakers user Richh, vrijdag 24 oktober 2014 22:02

De Nexus 5 blijft over! Ja, hij is een jaar oud, maar so what? De prijs is echt heel prima en de prestaties ook nog steeds. Nieuwe SoC? Meh, de 801 is iets hoger geklokt maar dat zal door batterijbesparing amper voorkomen. De 805 dan misschien, maar ook dat is geen grote stap. Prestaties zijn sowieso nog steeds geweldig door clean Android.
Vooruit, geen SD kaart ondersteuning en die 2300 mAh is toch wel zuinig...oké ook niet perfect :P
De LG G2 vind ik momenteel ook nog een heel interessant toestel. Menig 2014 flagship kan er naar mijn mening gewoon niet tegenop, en al helemaal als je de prijs meerekend.

De Oneplus One vind ik ook tof, maar inderdaad: 5,5" is te groot en ik wil echt niet meer zonder 4G.

@brain75 omdat 98% van de Android apps niet genoeg is. Google Apps werkt niet lekker en niet alle API's werken waardoor een aantal dingen het gewoon niet goed genoeg doen.
Daarnaast, als de Xperia P je beste Android-ervaring zet, snap ik wel wat je bedoeld. Mijn vriendin heeft 'm ook en met stock Sony is het een toestel vol crashes en een hele matige accu... AOSP ROM is echt een verademing.
Genoeg ROM's die op Android je hetzelfde bieden wat betreft privacy, en als Swiftkey gebruiker kan je mij niet overtuigen dat er betere toetsenborden bestaan :P en met een rooted toestel kan je ook alle apps verwijderen.

Door Tweakers user Leo1010, vrijdag 24 oktober 2014 22:07

Wesley schreef op vrijdag 24 oktober 2014 @ 17:59:
[...]

Is dat niet de Nexus 6, even afgezien van dat hij een stuk grotere is ;) Want er gaat echt geen Nexus 5+ uitkomen hoor :+
Die 6 is juist het probleem ;)
De 5 is voor mij het uiterste limiet van hoe groot het scherm mag zijn.

Door Tweakers user smiley_remkes, vrijdag 24 oktober 2014 22:48

Even snel door heen gescrolled, maar heeft niemand het over de moto x (2014)?

Ik heb hem nu zelf anderhalve week, wat een fijn toestel!

Super strak en degelijk design.
Groot scherm in kleine behuizing. (Echt groter hoeft niet)
Super scherp full hd amoled display
Bijna kale android, geen trage bloatware en skin.
De basis van de nexus 6!
Super efficient notificatie systeem.

Al met al vind ik hem de mooiste en stevigste telefoon die ik ooit heb gehad!

Sinds ik vorig jaar de moto g heb gekocht, alleen nog maar lof over Motorola.

[Reactie gewijzigd op vrijdag 24 oktober 2014 22:52]


Door Tweakers user MartijnAbel, vrijdag 24 oktober 2014 23:09

Ik ben als Nexus 4 bezitter een fan van LG geworden, maar zo'n scherm is gewoon onnodig scherp wat problemen met zich meebrengt.
WTF? dat is niet eens kort door de bocht, maar dat is gewoon de bocht afsnijden. waar basseer je dit op?
Sony Xperia Z3
Slechte kleurweergave en de camera-app kon beter, dus hij valt helaas af.
Wat is jou definitie van slecht? het scherm in de Z3 is niks mis mee, alleen niet het beste scherm wat er te vinden is in een smartphone.
Sony Xperia Z3 Compact
Eindelijk een smartphone met een wat kleiner scherm, maar hij heeft dezelfde minpunten als de normale Z3, dus helaas.
Zelfde als hierboven en met dezelfde vermelding. Dat Tweakers het een slecht scherm noemt zegt niet meteen alles. het scherm is namelijk goed te kalibreren wat zorgt voor een betere kleurtemperatuur. Jij als Tweakers zou dit toch moeten weten en kunnen. Niet alleen maar uitgaan van een ander zijn mening ;)
Xiaomi Mi 4
Ik hou ook van Xiaomi, het is goedkoop en de kwaliteit is over het algemeen erg goed. Maar als je naar de review gaat kijken valt het scherm tegen en zit het nog vol met Chinees, wat echt niet kan. Misschien wordt het met een update opgelost, maar zo valt deze ook af.
Je weet, als Tweaker zijnde, dat je die chinese bloatware in een poep en een scheet kunt verwijderen van je telefoon?
Zelf vind ik iOS **** (subtiel gezegd, niet fijn werken) maar daar beoordeel ik hem niet op.
waar, in vredesnaam, basseer je dan volledig een telefoon op? op hoe een ander de telefoon vind werken?
Apple en OnePlus zijn de enige die echt overal op lijken te letten.
Deze zin is nog het mooiste van alles. Bij beide geef je minpunten aan, terwijl je in je eindoordeel aangeeft dat die beide fabrikanten het nog het beste begrepen hebben, wederom, WTF!?

Op het moment dat je een discussie wilt starten, zou ik toch je punten beter onderbouwen.
Dit voelt namelijk meer als lukraak bashen/schoppen dan dat je een oprechte en uitnodigende discussie start. Tevens zou ik je aanraden om je blog niet op aannames te basseren, maar gewoon lekker de telefoons gebruiken en dan je mening hierover geven.

Just my 2 cents

[Reactie gewijzigd op vrijdag 24 oktober 2014 23:13]


Door Tweakers user markdm, zaterdag 25 oktober 2014 00:11

Over de LG: de hoge resolutie is gewoon onnodig, je kan het verschil niet zien! Ik hoor ook dat hij in de interface soms lag heeft, wat waarschijnlijk komt door de hoge resolutie.

Over de Sony's: het zal inderdaad een behoorlijk goed scherm zijn, dat geloof ik meteen. Maar het is niet geweldig. Ik lees bij veel reviews op Tweakers dat het scherm iets te blauwig is, wat toch zonde is.

Over iOS op de iPhone: ik zoek niet naar de ideale smartphone voor mij, maar in het algemeen. Daarom keur ik hem niet af op iets wat puur subjectief is zoals de software. iOS is ook een goed besturingssysteem maar ik vind hem niet fijn aanvoelen. Een voorbeeld: een van de beste, zo niet het beste, restaurant ter wereld is Noma in kopenhagen. Alleen ze serveren vis , ik haat vis, dan blijft het nog steeds een heel restaurant, maar zou ik er toch niet komen. De iPhone is goed, maar ik zou hem niet kopen.

Ik denk dat Apple en OnePlus twee van de fabrikanten die qua hardware en software op elk detail letten, wat andere fabrikanten minder doen. De grootste minpunten bij die twee zijn ook niet hardware/software gerelateerd. Ze letten bij het maken van een smartphone overal op, waarbij veel andere bedrijven wel enkele fouten maken.

En over al jouw argumenten dat ik als tweaker de problemen op kan lossen: ja dat kan ik, als ik een S5 zou kopen zou ik er waarschijnlijk Cyanogen op zetten, als ik een Xiaomi Mi4 zou kopen zou ik er ook een goede engelstalige rom of zetten en de bloatware verwijderen. Ga zo maar door. Het probleem is juist dat de fabrikant dit niet opgelost heeft, dat ze fouten in hun eindproduct achterlaten.
Maar jij hebt dus mijn hele conclusie en het doel van deze blog gemist. Het gaat er niet om dat ik een leuk mobieltje uit wil zoeken maar dat ik wil zeggen dat in bijna elke smartphone wel een fout zit. Dat het blijkbaar onmogelijk is om een telefoon op de markt te zetten zonder een foutje erin. Als je al mijn reactie gelezen hebt zou je dat wel door gehad kunnen hebben.
Smitje schreef op vrijdag 24 oktober 2014 @ 21:46:
Als ik een perfecte phone zou willen dan:
Body: Apple strak clean en Alu
Camera: nokia 930 maakt erg mooie foto,s
OS:Android cyanogenmod geen skin zooi
Scherm: Samsung galaxy S4/5 mooi en helder
Scherm Afmeting: 4.5 / 4.7 INCH groot zat
Jij begrijpt het, mijn perfecte smartphone zou er ook ongeveer zo uitzien. Maar er is niemand die zo een uitbrengt. Het is kiezen tussen allemaal verschillende die een ding goed doen en een ding slecht.

Door Tweakers user WhatsappHack, zaterdag 25 oktober 2014 05:55

Ik vond de OnePlus One een erg matig toestel. Veels te groot, plastic, slechte camera, geen fijne werking...
Een kleine OnePlus One (max 5"), van aluminium, zou al een stuk beter werken.
Het is met de OnePlus One zo dat hij voor zijn geld enorm goede prestaties neerzet, maar dat beloven ze ook en ze noemen het "de smartphone killer". Ja, dat hadden ze nou net even niet moeten doen: want dat maken ze totaal niet waar.
Ja, hij kan meekomen met het top segment, maar killen...? Lol, nee. Totaal niet.
Voor de prijs is het een heel erg leuk toestel, en ik begrijp dat men dat indrukwekkend vind en dat is het ergens ook wel: maar ik vind die hele hype echt heel erg zwaar overrated en totale onzin. Zo'n goed toestel is het nou ook weer niet, kom op zeg. :)


Ik zelf vind de HTC One M8 vrijwel de perfect telefoon... In ieder geval het allerbeste wat er op dit moment op de markt is.

Gemaakt van aluminium, de beste software (Sense) die je kan vinden op een Android telefoon (als je skins fijn vint :)) en die echt *perfect* alles integreert; vloeiend werkt; perfect in elkaar zit; etc., ge-wel-dig geluid en geluidsopname kwaliteit, prachtig design, enorm goede accuprestaties, mooi scherm...
De camera vind ik totaal geen minpunt. Wat ik wel een minpunt vind?
1.) Formaat. De One M7 vind ik qua formaat een stuk beter toestel, dat was echt perfect. Het is jammer dat de M8 groter is. Ik hoop niet dat HTC's volgende vlaggenschip *nog* groter is. Sterker nog, ik hoop juist dat ze weer een slagje terug gaan qua formaat...
2.) On-screen toesten. Verdomde rotzooi!! Die hadden ze gewoon lekker hardwarematig moeten houden! Sterker nog... Ze moesten de telefoon iets langer maken voor hardware, maar als ze nou het scherm net iets kleiner hadden gemaakt aan de onderkant, en daar die onscreen knoppen hadden neergezet... Woei, dan had je een beter functionerende telefoon die beter in je hand ligt. :)

Door Tweakers user horizon1978, zaterdag 25 oktober 2014 09:36

markdm schreef op zaterdag 25 oktober 2014 @ 00:11:
[...]

Ik denk dat Apple en OnePlus twee van de fabrikanten die qua hardware en software op elk detail letten, wat andere fabrikanten minder doen.
Motorola heeft bij Android een van de beste hardware-software afstemmingen. Of dat nu in de G is, de X of de nieuwe Droid's.

Door Tweakers user Palmolive, zaterdag 25 oktober 2014 09:42

Als we toch perfecte telefoons gaan dumpen:

- Design van de iPhone 6, mét werkende Touch ID, dikkere body en zo klein mogelijke bezels
- FHD 4,7'' scherm
- Draait MIUI V6 gebaseerd op Android L
- Minimaal 128GB opslag (ik haat de cloud en heb een shitload aan muziek) en 3GB RAM
- Lange batterijduur; 3200 MAh batterij? Of in elk geval zo groot mogelijk
- 16 MP OIS camera met een manier om pixels te ""clusteren" wanneer het donker word ( als in, meerdere pixels gebruiken om dezelfde lichstraal op te vangen, dan de data samenvoegen en daar een foto van maken. Heb je in het donker minder detail maar wel een lichtgevoelige sensor, en overdag lekker gedetailleerde foto's)

- Een speaker met een goed volume; stereo achterop?
- Goede DAC erin met een goede versterker; goed geluid is belangrijk
- AMOLED scherm
- Draadloos opladen en data-overdracht
- Capacitieve knoppen naast de homeknop
- CPU van de iPad Air 2
- Waterdicht
- Wi-Fi AC, 4g+, NFC en al die grappen

En daar zou ik dus geld voor overhebben. Zolang iets als dit er niet is voel ik weinig drang om te upgraden van mijn Xiaomi Mi2s.

Door Wesley, zaterdag 25 oktober 2014 14:34

Okay dus dan mogen we nu wel tot de conclusie komen dat de beste smartphone niet bestaat in principe, en iedereen heeft natuurlijk zo zijn eigen voorkeuren.

Door Tweakers user Tr4il, zaterdag 25 oktober 2014 16:11

De OnePlus One is groot, dat geef ik toe. Maar het went echt heel snel.
Na drie dagen vind je je Nexus 4 extreem klein.
Verder is de batterij van de One extreem. Ik doe er gemiddeld 36 uur mee, en ik gebruik hem aardig intensief.

Door Roman, zondag 26 oktober 2014 07:58

WhatsappHack schreef op zaterdag 25 oktober 2014 @ 05:55:
Ik vond de OnePlus One een erg matig toestel. Veels te groot, plastic, slechte camera, geen fijne werking...
Een kleine OnePlus One (max 5"), van aluminium, zou al een stuk beter werken.
Het is met de OnePlus One zo dat hij voor zijn geld enorm goede prestaties neerzet, maar dat beloven ze ook en ze noemen het "de smartphone killer". Ja, dat hadden ze nou net even niet moeten doen: want dat maken ze totaal niet waar.
Ja, hij kan meekomen met het top segment, maar killen...? Lol, nee. Totaal niet.
Voor de prijs is het een heel erg leuk toestel, en ik begrijp dat men dat indrukwekkend vind en dat is het ergens ook wel: maar ik vind die hele hype echt heel erg zwaar overrated en totale onzin. Zo'n goed toestel is het nou ook weer niet, kom op zeg. :)


Ik zelf vind de HTC One M8 vrijwel de perfect telefoon... In ieder geval het allerbeste wat er op dit moment op de markt is.

Gemaakt van aluminium, de beste software (Sense) die je kan vinden op een Android telefoon (als je skins fijn vint :)) en die echt *perfect* alles integreert; vloeiend werkt; perfect in elkaar zit; etc., ge-wel-dig geluid en geluidsopname kwaliteit, prachtig design, enorm goede accuprestaties, mooi scherm...
De camera vind ik totaal geen minpunt. Wat ik wel een minpunt vind?
1.) Formaat. De One M7 vind ik qua formaat een stuk beter toestel, dat was echt perfect. Het is jammer dat de M8 groter is. Ik hoop niet dat HTC's volgende vlaggenschip *nog* groter is. Sterker nog, ik hoop juist dat ze weer een slagje terug gaan qua formaat...
2.) On-screen toesten. Verdomde rotzooi!! Die hadden ze gewoon lekker hardwarematig moeten houden! Sterker nog... Ze moesten de telefoon iets langer maken voor hardware, maar als ze nou het scherm net iets kleiner hadden gemaakt aan de onderkant, en daar die onscreen knoppen hadden neergezet... Woei, dan had je een beter functionerende telefoon die beter in je hand ligt. :)
Komt er nog een mini versie van de One M8? Vind hem namelijk iets te lomp (maar wel mooi)

Door Tweakers user markdm, zondag 26 oktober 2014 12:39

Roman schreef op zondag 26 oktober 2014 @ 07:58:
[...]
Komt er nog een mini versie van de One M8? Vind hem namelijk iets te lomp (maar wel mooi)
http://tweakers.net/product/377082/htc-one-mini-2/
Niet een echte mini versie maar een midrange toestel.
horizon1978 schreef op zaterdag 25 oktober 2014 @ 09:36:
[...]

Motorola heeft bij Android een van de beste hardware-software afstemmingen. Of dat nu in de G is, de X of de nieuwe Droid's.
Sorry, was Motorola helemaal vergeten. Dat komt waarschijnlijk doordat ik geen echte high-end toestellen van ze ken omdat de Moto X pas zo laat naar Nederland kwam.

Door Tweakers user i-chat, maandag 27 oktober 2014 07:29

Sidle schreef op vrijdag 24 oktober 2014 @ 16:26:
[...]


Prima uit de voeten, oké, ja daar heb je gelijk in. Maar zodra je paar spelletjes wilt spelen wil je toch echt low-end mijden, bovendien liepen bij mijn lowends basis dingen zoals Whatsapp en de Play Store geregeld vast.
daar heb ik nu nog nooit last van gehad op een htc one sv snapdragon s4 1gb wat toch een telefoon is die bij de introductie netaan midrange genoemd mocht worden... ik zie geregeld lowends tegen komen in de pw met een wat snellere processor ano nu...

nu geef ik direct toe dat ik geen spelletjes speel op mijn telefoon, maar hangouts, skype (met meerdere personen) en dat soort ellende heb ik toch nooit problemen mee gehad,

en nu ongeveer een week ervaring met de moto g (4g) en die voelt als je dat andere toestel gewend bent gewoon ontzettend rap aan

Door Tweakers user WhatsappHack, maandag 27 oktober 2014 17:53

Roman schreef op zondag 26 oktober 2014 @ 07:58:
[...]
Komt er nog een mini versie van de One M8? Vind hem namelijk iets te lomp (maar wel mooi)
pricewatch: HTC One mini 2 Grijs
reviews: HTC One mini 2: de One (M8) op dieet

Maar dan kan je volgens mij beter gewoon de M7 halen.

[Reactie gewijzigd op maandag 27 oktober 2014 17:57]


Door Tweakers user Eric167, dinsdag 28 oktober 2014 22:52

Ten eerste bestaat er geen perfecte telefoon en die zal er ook nooit komen. Want na perfectie kan er niets meer komen, anders was het toch niet perfect.

Het is allemaal persoonlijk. De één wil zwart, de ander wit. De ene wil groot, de ander klein.

Het gaat er meer om wat je met een smartphone wilt doen, behalve bellen. Luister je veel muziek of speel je liever spelletjes. Of vind je tekenen leuk. Of maak je graag selfies. Of wil je je telefoon iedere dag een ander jasje geven. Er zijn telefoons voor specifieke doelgroepen.

Waar een telefoon van gemaakt is en wat hij kan, is ook helemaal afhankelijk van bovenstaande. Als je toch van plan bent om er een case eromheen te kopen, dan maakt het niet uit of de telefoon zelf van kunstof of metaal is gemaakt. Dat zie je toch niet meer als de case er omheen zit. Dan gaat het meer om wat voor cases kan je ervoor kopen. Download je alleen kleine bestanden, dan is LTE-A onzin, want het verschil tussen misschien 7 en 4 seconden merk je toch vrijwel niet. Maar download je vaak een paar 100MB, dan weer wel, maar dan moet je ook een grote databundel hebben (meerdere GB's), want anders kan je binnen no-time door je databundel zijn zonder dat je dit merkte. En verder maakt het aantal MegaPixels bij een camera niet uit als je toch nooit foto's maakt.

Als je weet wat voor soort smartphone je zoekt, kijk dan naar reviews van gebruikers en dan naar de tekortkomingen. Misschien noemen ze dingen waar je niet aan gedacht hebt maar die wel belangrijk zijn. Misschien heeft een telefoon geen microSD kaart slot, terwijl je wel zo'n kaart hebt met 40 Gig aan muziek(clips) erop waar je graag naar wil luisteren/kijken. Dan als laatste nog even naar de winkel om de smartphone in het echt te zien. Op foto's en filmpjes op internet zien deze er anders uit dan in werkelijkheid.

Uiteindelijk zal je niet de perfecte smartphone mee naar huis nemen of thuis laten bezorgen, maar een "goedgenoeg voor jou" smartphone. Misschien is dit wel een telefoon van 100 euro, maar is die beter voor jou dan een high-end telefoon van 600 euro.

Door Tweakers user brain75, woensdag 29 oktober 2014 19:13

Richh schreef op vrijdag 24 oktober 2014 @ 22:02:

@brain75 omdat 98% van de Android apps niet genoeg is. Google Apps werkt niet lekker en niet alle API's werken waardoor een aantal dingen het gewoon niet goed genoeg doen.
Daarnaast, als de Xperia P je beste Android-ervaring zet, snap ik wel wat je bedoeld. Mijn vriendin heeft 'm ook en met stock Sony is het een toestel vol crashes en een hele matige accu... AOSP ROM is echt een verademing.
Genoeg ROM's die op Android je hetzelfde bieden wat betreft privacy, en als Swiftkey gebruiker kan je mij niet overtuigen dat er betere toetsenborden bestaan :P en met een rooted toestel kan je ook alle apps verwijderen.
Ik moet eerlijk bekennen dat ik niet alles over mijn dagelijkse leven verteld heb. Ik werk op een ICT-afdeling en ik en mijn directe collega's beheren o.a. richting de 2000 mobiele telefoons. Daar zit van alles tussen, van Nokia dumbphones, BB OS7-toestellen tot allerlei soorten Lumia's maar ook meer dan 1000 Samsung S3-toestellen. Daarnaast zijn we een stel gadget-freaks bij elkaar en er passeren in een jaar heel wat soorten toestellen, waarvan er nogal wat Android draaien als OS. Ik denk dat ik dus uitstekend een vergelijking kan maken tussen Android en OS10. De reacties van die collega's op mijn Z10 waren zeer positief: ze waren nogal verrast dat BB zulke toestellen op de markt had met een dergelijk goed OS.

Ik heb nog steeds regelmatig een Android-toestel in mijn handen en de bediening van het OS voelt echt een paar stappen terug als je van OS10 afkomt. Het enige nadeel van OS10 is echt de app-store, maar ik ben geen zware app-gebruiker. Mail, Soundhound, navigatie, beetje surfen, nu.nl etc.: het zit er allemaal op. En, en daar til ik zelf heel zwaar aan, met respect voor mijn privacy.

Door Tweakers user brain75, vrijdag 31 oktober 2014 22:08

Ik merk dat ik zelf behoorlijk off-topic ben geraakt. De ideale smartphone heeft voor mij:

- BB OS10 als operating system
- de appstore van een Apple
- de camera van een topmodel Lumia
- het scherm van.....tja....een BB Passport? :)

Stiekem dus eigenlijk een BB met de sterke punten van de concurrentie....

Reageren is niet meer mogelijk